tiistai 5. syyskuuta 2017

Messi.


Argentiinassa eletään nyt jännittäviä hetkiä. Joukkue, jossa pelaa maailman paras jalkapalloilija, on lähellä jäädä ulos ensi vuoden MM-kisoista. Joukkue, joka jäi toiseksi viime MM-kisoissa.

Täällä ollaan selvästi huolissaan. Tänään on näytön paikka. Mähän en siis näistä juuri ymmärrä, mutta jos Venezuela ei tänään kaadu, niin Argentiina joutuu pakkovoitto-peliin Uutta-Seelantia vastaan, mikäli voittaa seuraavat pelit, eli Perun ja Bolivian? Jotenki näin se menee, voin olla väärässäkin.. Mutta siis hei, jännää tää on silti!

Tunnin päästä alkaa peli, ja todennäköisesti suurin osa Argentiinasta on telkkarin äärellä. Vähintään sen ensimmäisen puolikkaan. Appi-ukolla on tapana lopettaa kattominen jos peli menee huonosti. Yleisesti ottaenkin täällä kritisoidaan selvästi enemmän kuin kannustetaan.
Jääkiekon MM-kisoja katellessa suomalaiset toki kiroilee ja huutaa, mutta myös kannustaa jatkuvasti, ja se joka musta on siinä kaikessa ihaninta: loppuun asti. Uskotaan, että se onni voi vielä kääntyä(no, ainakin jossei olla ihan 0-7 tilanteessa).
Täällä heitetään pyyhe kehään jo ensimmäisessä erässä.. Kaikkein elävimmin on jääny mieleen se 2014 MM-finaali. Argentiina-Saksa. Argentiina teki maalin, joka sitten hylättiin. Ette tiedä sitä ilon ja huudon määrää, itkua melkeen väännettiin. Mies juoksi jo ulos huutamaan kunnes se käskettiin takasin.
Ja sitten se Saksan maali. Siihen loppu ihan totaalisesti kaikki. Usko, toivo ja rakkauskin. Mä olin niin järkyttyny ja vihanen siitä petturuudesta, että teki mieli rynnätä ulos. Vielä pelin loputtua mietin mielessäni että ei nää jumalauta edes ansaitse voittaa tollasella asenteella. Puhun siis sillä hetkellä paikalla olleista henkilöistä (sori vaan!), en siis koko Argentiinan kansasta. Todellakaan.

Messi meni siitä paskamyrskystä niin hajalle, että se otti loparit maajoukkueesta. Ja sitten näytettiin joka tuutissa sitä itkevää pikkupoikaa, joka aneli Messiä jäämään. Itkin itsekkin. Oli se vaan kamalaa.
No, onnex Messi ja kumppanit palasi, ja taas se tekee siellä kaikkensa, mutta ei nyt vaan oo menny ihan putkeen..

Nyt uskon ja toivon koko sydämestäni, ja siihen viimeiseen minuuttiin saakka. Kyllä tää tästä. Vamos Argentina!!!!

Edit: Argentiina-Venezuela päättyi 1-1 , mutta jännitysnäytelmä jatkuu! Jos Paraquay voittaa Uruquayn seuraavan 15minuutin sisällä, Argentiina on jo automaattisesti ulkona MM-kisoista.. Vamos Uruquay!! 


Edit2: Uruquay voitti. Huh! Palataan lokakuussa asiaan..

Edit 05.10.2017
Argentiina-Peru 0-0
Mutta tuli taas tällanen yllättävä käänne(ainaki mulle), että siltikin on vielä pienenpieni mahdollisuus. Ens tiistaina pitää voittaa Ecuador. Ja Chilen pitää hävitä. Tai jotain sinne päin.
Että tiistaihin sitte vaan! Kisakatsomo kuittaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti