perjantai 13. marraskuuta 2015

Tortilla de Papas (ruokaohje)


Helin keittiöstä terveppä terve!
Päätin nyt vihdoin sitten alottaa jotain ruoka-aiheista juttua, ku kerranki kiireessä kokatessa kerkesin ottaa muutaman kuvan.. Tänään valmistetaan siis Tortilla de papas, eli suomeksi perunamunakas. Toimii hyvin yksinään, tai minkä tahansa seurana. Kana, kala, liha, kaikki käy!

 

 Tarvitset:
n.4 munaa
n.1 sipuli
n.6 keitettyä perunaa
suolaa
pippuria
öljyä

Laita pannu kuumenemaan ja reippaasti öljyä. Mikä tahansa paistamiseen käytettävä öljy käynee..

Raasta perunat. Tähän käy erittäin hyvin vaikka edellisen päivän jämäperunat, niinku mulla oli. Raastoin ne jääkaappikylmänä niin ei mee hermot. Jos ei oo jämiä niin kannattaa keittää ne vaan vähän pehmeix ja antaa jäähtyä hyvin ennen raastamista. Sormet palaa. Kokeiltu on.

Pilko sipuli pieneksi silpuksi tai raasta. Oman maun mukaan, ite en laittas välttämättä ollenkaan, koska en tosiaan oo sipulin ystävä, mutta antaa oikein annosteltuna hyvän maun moneen ruokaan..

Laita kulhoon sipuli, perunaraaste, suola ja pippuri.
Lisää munat ja sekoita. Koostumus saa olla melko löysä.

Kaada seos kuumalle pannulle ja säädä hella minimille!

 
Anna kypsyä n. 10 minuuttia, ja käännä. Helpoin tapa (ainakin mulle) on laittaa iso lautanen pannun päälle, lautasen päälle pyyhe ja kääntää koko homma ympäri painaen lautasta pannua vasten. Mä teen sen vielä tiskialtaan päällä ihan varmuuden vuoksi :D Ja lautaselta sitten ujutetaan tortilla takas pannulle. Anna kypsyä vielä n. 5 minuuttia.

-käännettynä pitäs näyttää tältä, tai vähemmän kärähtäneeltä-
 
Nauti vaikka sipulipihvin kanssa, tai työnnä koko homma uuniin odottamaan loppupäiväksi, koska mies ei tullutkaan kotiin syömään (näin mulle kävi tänään) :D Sopii onneksi myös iltapalaksi :)
 
 
 
 
 
Hyvää ruokahalua!!!!!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti