sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Sunnuntai

 
-Asado-

Sunnuntaisin Argentiinassa valmistetaan asado, eli grillataan. Porukkaa voi olla enemmän tai vähemmän, meillä tänään harvinaisesti vähemmän ja syötiin ihan kahestaan omassa kodissa :)

Täällä kai normaalisti syödään hitaasti, keskustellaan samalla ja nautitaan elämästä. Meillä kuitenkin yleensä syödään nopeesti, ähkyyn asti ja sitten vasta keskustellaan :D
Ruokajuomana toimii viini soodan tai kokiksen kanssa, mutta tänään oltiin ihan limulinjalla.

Asado tehdään normaalisti keskipäivällä, mikä musta on aina ollu kummallista. Varsinkin kesällä. Kuka haluaa grillata auringon porottaessa kuumimmillaan?
Näitten vastaus siihen on kuitenkin se, että pyritään aina syömään se vaikeemmin sulatettava ateria päivällä, ja illalla jotain kevyempää. Normaalisti kyllä illalla lämitetään se päivällä grillattu liha, joka on jäänyt, jos on jäänyt, joten en aina ihan ymmärrä näitten logiikkaa :D


Laitoin joulupöytäliinan, koska täällä väitetään että pitäsi alkaa kuusta jo koristelemaan, mutta jotenkin toi joulufiilis on täällä vähän hakusessa kun on kuuma. En oo vieläkään tottunu. Joulu tulee ja menee aina vähän yllättäen. Täällä ei oo sellasta joulun taianomaista tunnetta, niinkun Suomessa.
Toki sitä aina odottaa, että jospa tänä jouluna joulu tuntus jo enemmän joululta, mutta ei se vaan tunnu normaalilta jouluaatolta syödä voileipiä ja pitsaa kauheessa helteessä keskellä yötä..
Täällä juhlitaan vasta aattona kello 00.00. Kilistellään siiderin kanssa ja toivotaan kolme toivetta. Halataan ja toivotellaan Hyvää Joulua.
Suomessa taas joulu alkaa jo aattoaamuna. On joulu koko päivän! Vaikka ois töissä niin silti on joulu!!!
Toivotaan, että tänä vuonna joulu ois enemmän joulu.
Ehkä tähän joskus tottuu :)



Päivä oli erittäin kaunis, taivas melkein pilvetön, pieni tuulenvire ja lämmintä riittää :)

Siesta vietettiin sängyssä telkkaria katellen, mikä on tyypillistä. Sen jälkeen urheiltiin koiran kanssa tuolla kuumuudessa.
Hetki taas ilmastoidussa huoneessa ja sitten jäätelöä ostamaan! Onnex meillä on nykyään jätskibaari ihan naapurissa :)

Loppuillasta vielä tortillas a la parrilla ja täydellinen argentiinalainen sunnuntai on valmis :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti